© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

İstanbul'dan Kuşadası'na uzanan dolandırıcılık hikayesinde, cezaevinde bir mola..

Hikayenin kahramanı sözde gazeteci Londra'dan sonra geldiği İstanbul'da yakayı ele verir. Silivri Cezaevinde yatan sözde gazeteci artık sektör değiştirmiş, şansını bu sefer emlak piyasasında denemeye karar vermiştir.

Hikaye odur ki, sözde gazetecinin dolandırdığı mağdur anlatmaya devam eder. Londra'dan apar topar İstanbul'a kaçmak zorunda kalan sözde gazeteci, Kızıltoprak'ta gazete bayisi açar ancak başarılı olamaz. Şansını bu kez de uluslararası alanda yayınlandığını iddia ettiği bir dergi kurarak dener. Hatta bu dergiyi göz boyamak amacıyla 2 sayı çıkarır. Daha sonra bu yolla çevredeki işletme sahiplerinden "kapak reklamı" adı altında para toplamaya başlar. Ancak bir süre sonra ne hikmetse ilk 2 sayısı çıkan derginin 3'üncü nüshası bir türlü yayınlanmaz. Hal böyle olunca şüphelenen işletme sahipleri, sözde gazeteciyi sıkıştırmaya başlar ve o da ortalıktan bir anda kaybolur. Bu sırada Londra'da dolandırdığı mağdurlar ise çoktan İstanbul'a gelmiş ve sözde gazeteciyi aramaya başlamıştır bile.

Maltepe'de kurduğu 2 gazete ile Sancaktepe'de görkemli bir açılış gerçekleştirir. Tesadüf o dur ki sözde gazeteciyi aramak için İstanbul'a gelen Londra mağdurları, bir kafede otururken masada gazete görürler. Gazetenin sür manşetindeki görkemli açılış haberini gören mağdurlar, birden şaşkına döner. Çünkü sür manşetteki haberde yer alan fotoğraftaki kişiler arasında, kendilerini dolandıran sözde gazeteci de vardır.

Gazetedeki iletişim bilgilerinden yola çıkan Londra ve kapak reklamı mağdurları, sözde gazetecinin bulunduğu adrese giderek bir sürpriz yapar. Dolandırdığı kişileri karşısında gören sözde gazeteci, bir anda ne olduğunu şaşırır. Mağdurların kaptırdığı paraları geri istemesi üzerine durumu idare etmeye çalışan sözde gazeteci, aldığı paraları iade edeceğini söylese de artık inandırıcılığı yitirmiştir ve olay yargıya intikal etmiştir.

SİLİVRİ CEZAEVİNDE KISA BİR MOLA
Mağdurların şikayeti üzerine  yargılanan sözde gazeteci, bir süre Silivri Cezaevinde tatil yapar. Hatta kurulan internet haber web sitesi bile btk tarafından erişime engellenmiştir.

GAZETECİLİKTEN EMLAK SEKTÖRÜNE GEÇİŞ
Silivri cezaevinden çıkan sözde gazeteci, Ataşehir'de bu kez uzun yıllardır tanışıklığı olan ve emlak sektöründe faaliyet gösteren bir arkadaşının yanında şansını denemeye karar verir. Kısa süren bu macerada istediğini elde edemeyen sözde gazeteci, artık bir "TEKEL BAYİ" açmaya karar verir... İnsanları dolandırmak için taktik değiştiren sözde gazeteci, "sizi açtığım tekel bayine kar ortağı yapacağım" diyerek piyasadan para toplamaya başlar.. Hem de ne para yaklaşık 1 milyon lira!.. Velhasıl hikayenin kahramanı huyundan vazgeçer mi? Sözde gazeteci yine bir gece sırra kadem basar ve bir daha da kendisinden haber alınamaz..

Devamı gelecek...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER