© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

İhaleye Gelince İş Acele! Uzlaşmaya Gelince “Tık” Yok!

Mahkemenin Balıkçılar Kahvesi kiralama ihalesini iptal edip önceliği Su Ürünleri Kooperatifi’ne vermesine rağmen Kuşadası Belediyesi hala tek adım atmadı.

Kuşadası Belediyesi, yarım yüzyılı aşkın bir süredir Balıkçılar Kahvesi olarak kullanılan işletmenin önceliğini Su Ürünleri Kooperatifi’ne veren Mahkeme Kararını uygulama konusunda tek bir hamle yapmadı atmadı. Aydın Bölge İdare Mahkemesi kararının açıklandığı Ocak Ayı belediye meclisi toplantısında, işletmenin acil olarak yeniden  ihale edilmesi için yetki isteyen, ancak gelen itirazlar konucunda geri adım atarak Su Ürünleri Kooperatifi ile görüşmeyi kabul eden Belediye Başkanı Ömer Günel’in aradan geçen 2 haftaya rağmen Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi ile masaya oturmadığı belirlendi.

İki hafta önceki Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında, mahkemenin iptal kararına rağmen yeni işletmecinin zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayarak derhal ihale yapılması için yetki isteyen Belediye Başkanı Ömer Günel, gelen itirazlar üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı. İhalenin aciliyeti ile ilgili gerekçeleri açıklarken, Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi yönetimini karalayacak düzeyde ithamlarda bulunan Günel, tüm çabalarına rağmen itirazcı üyeleri ikna edemeyince geri adım atmak zorunda kaldı. Günel’in ihale konusunda yetki isteyen teklifi geri çekmesi sonrası meclis, mahkeme kararı gereği  önce Su Ürünleri Kooperatifi ile görüşmelerin başlaması yolunda karar aldı.

Belediye Meclisi toplantısında, burasının yeni sezona yetişmesi için 1 günün bir önemli olduğuna dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, toplantının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi ile henüz masaya oturmadı, teklif iletmedi. Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Susam, meclis toplantısı sonrasında kendilerine resmi bir bilginin ulaşmadığını, resmi bir görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi. Susam sadece belediye ekiplerinin yarın (18 ocak pazartesi) gelerek işletmede bazı ölçümler ve tespitler yapacakları konusunda duyumları olduğunu belirterek, bu çalışmanın amacı konusunda da bilgi sahibi olmadıklarını aktardı.

Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı, Balıkçılar Kahvesi’nin Kuşadası için yaşatılması gereken bir değer olduğunu hatırlatarak bu yöndeki mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.

Bu arada Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Balıkçılar Kahvesi’ni tahliye ederek bir başka işletmeciye ihale etme girişimleri Kuşadası’nda büyük tepki ile karşılandı. İşletmenin sıradan bir adres olmanın ötesinde Kuşadası tarihinin yaşadığı bir mekan olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Başkan Günel’i kararını yeniden gözden geçirmeye çağırdılar. Aralarında çok sayıda CHP’linin de bulunduğu Kuşadalılar, Kuşadası Belediyesi’nin ilçe kültürünün yaşatılması adına burasını olduğu gibi muhafaza etmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Eğer bazı eksikler varsa, yerel yönetim olarak Kuşadası Belediyesi bunları tamamlayıp Balıkçılara öyle teslim etsin. Geçmişi, buradaki anılarımızı silerek süslü-püslü bir mekan haline getirme rüyası fayda değil zarar getirir. Unutmamak gerekir ke Kuşadası gibi tarihi olan yerler, geçmişleri ile yaşatılır. Geçmişleri silinerek bir yere varılmaz” diye konuştular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER