© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Halkın Parkına Havuz Yapan Siteden Ömer Günel Çıktı!

Kuşadası Belediye Başkanı’nın da Marina Bölgesi’ndeki muhteşem manzaralı evde yıllarca yaşadığı ve kaçak havuzun sefasını sürenlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Kaçak yapılaşmaya göz açtırılmayan Kuşadası’nda, imar planlarında “park” olarak gösterilen hazine arazisine inşa edilen kaçak yüzme havuzu günün konusu oldu. Ahmet Şaban Alkış Sokak üzerinde bulunan ve etrafı çevrilerek özel mülke dahil edilen kaçak havuzun sefasını sürenlerden birinin de Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Marina Bölgesi’nde 2 parsel üzerine inşa edilmiş muhteşem manzaralı 5 lüks konut, Kuşadası’nın ünlü isimleri tarafından paylaşıldı. Etrafı doğal çitlerle çevrilerek siteye dönüşen konutların bitişiğinde bulunan ve imar planlarında “park” olarak gösterilen hazineye ait arsa da etrafı çevrili alana dahil edilerek buraya kaçak bir yüzme havuzu yapıldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, serbest avukatlık yaptığı dönemde aralarında F.A.G, A.Y. ve B.Y, gibi Kuşadası’nın tanınmış işadamlarının mülk sahibi olduğu siteye taşındı. Belediye Meclis üyeliği yaptığı dönemden itibaren bu sitede yaşayan Günel ve ailesi, yıllarca kaçak havuzun sefasını sürdü. Vatandaşın özel mülkü içinde yaptırdığı en küçük izinsiz yapıya göz açtırmayan Kuşadası Belediyesi, yaklaşık 500 metrekarelik bir hazine arazisinin işgali ve üzerine kaçak yüzme havuzu için parmağını bile kımıldatmadı.

Havuzun durumu ve mülkiyeti hakkında bilgi sahibi olan çevre sakinleri, 5 konutluk alanın içinde yaşayan sakinlerin özel durumu nedeniyle koruma altında olduğunu iddia ettiler. İçinde yaşayanların hemen yanı başlarında bulunan havuzun mülkiyeti ve kaçak olduğunu bilmemeleri konusunda bilgi sahibi olmamasının imkansız olduğunu belirten bazı komşular,  Ömer Günel’in başkan seçildiği dönemde daha lüks bir siteye taşındığını, ancak kaçak havuza hala dokunulmadığını vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER