© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Güzelçamlı Milli Park Müdürlüğünden HGS açıklaması

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü, koruma altındaki bölgeye HGS ile giriş yapıldığını hatırlattı. Geçiş ihlalinde bulunan sürücülerin ise 30 gün içerisinde ödeme yapmaması halinde,10 kat fazla para ödemek zorunda kalabileceği belirtti.

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’ndaki Dilek Yarımadası Milli Parkı Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru da şu ifadelere yer verildi;

Dilek Yarımadası - Büyük Menderes Deltası Milli Parkımızı araçları ile ziyaret eden misafirlerimizin, Milli Parka girişte bekleme yapmadan geçiş yapabilmeleri için giriş ücretleri HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) üzerinden tahsil edilmektedir.

Aracınızda HGS etiketiniz varsa Milli Park Giriş Ücreti hesabınızdan otomatik olarak tahsil edilecektir. HGS etiketiniz yoksa veya hesabınızda yeterli bakiyeniz yok ise, Milli Parka Giriş Ücreti tahsil edilemeyeceği için aracınız Geçici İhlalli Geçiş Sistemi kapsamına alınacaktır.

Korunan Alana giriş yaptıktan sonra HGS etiketi almış olsanız da aracınız HGS etiketi bulunmayan araçlar kapsamında değerlendirilecek ve Geçici İhlalli Geçiş Sistemi işlemi uygulanacaktır.

Geçici İhlalli Geçiş Sistemi kapsamına alınan aracınıza ait Korunan Alan Giriş Ücretini 30 gün içerisinde hgsmusteri.ptt.gov.tr adresi “Milli Parklar Ödeme” sekmesi üzerinden ödeme yapmanız durumunda aracınız Geçici İhlalli Geçiş Sistemi kapsamından otomatik olarak çıkartılacaktır.

30 gün içerisinde ödeme yapmamanız durumunda; aracınız Kesin İhlalli Geçiş Sistemi kapsamına alınacak ve 2873 Sayılı Milli Parklar Kanununun Ek Madde-1 ikinci fıkrasındaki hüküm gereği “korunan alanın giriş ücretinin on katı tutarında idari para cezası" HGS sistemi tarafından uygulanacaktır.

Milli Parkımıza giriş yaptığınız tarihte HGS hesabınızda yeterli bakiye bulunmasına rağmen aracınız Geçici İhlalli Geçiş Sistemi kapsamında değerlendirilmişse ve diğer sorularınız için Milli Park Müdürlüğümüzün 0 256 646 10 79 numaralı telefonundan bizimle iletişime geçiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER