© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Cumhuriyetin 98'inci Yaşını Teknede Kutladılar

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Olympos Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Kuşadası Atatürkçü Düşünce Derneği’nin organizasyonunda Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile süslenen tekne eşliğinde denizde kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kuşadası’nda, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen tekne ile denizde kutlama yapıldı. Kutlamaya katılanlar, Cumhuriyetin 98. Yaş gününde hazırlanan pastayı kesti. Güvercinada iskelesinden çıkan tekne, Kuşadası açıklarında turladıktan sonra kıyıya yakın bir mesafeye yanaştı. 10. Yıl marşı ve Harbiye marşı eşliğinde coşku dolu kutlanan bayramda, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait T.C.G Karaburun fırkateyni selamlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamasına öncülük eden Kuşadası Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ferah Sürekçi, “Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla bu yıl 2'inci kez denizlerde kutladık. Bizi biz yapan değerlerimizin unutulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Olympos Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Cengiz Bölükbaş konuşmasında, “Bu muhteşem günde sizlerle birlikte olmak bizlere gurur ve onur verdi, Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümünü ve Olympos Dağcılık Kuşadası Şubemizin 2’inci yıl dönümünü kutlama vesilesiyle bir araya geldik, Cumhuriyete olan bağlılığımız sonsuza dek sürecektir, bu etkinliğimize katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk.”

Etkinliğe katılan grup daha sonra 18:30'da Kısmet Otel Kavşağı'ndan başlayan Cumhuriyet kortejine katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER