© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

CHP Genel Merkezi’ne Ada’dan Şikayet Dosyası Yağdı!

Kuşadası Belediyesi’nin pandemi gerekçesiyle yaptığı milyonlarca liralık ihalesiz alım, bu yöntem yüzünden AK Partili belediyeleri suçlayan CHP’de büyük rahatsızlık yarattı.

Kuşadası Belediyesi’nin Sokak Güzelleştirme ve Çevre Yolu Peyzaj düzenlemeleri için başvurduğu pazarlıkla alım, CHP’de sancı yarattı. Genel Merkezin 21/B olarak tanımlanan yöntem nedeniyle AK Parti’li belediyeleri eleştirdiğine dikkat çeken çok sayıda partili, bu konudaki şikayetlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti. Kuşadası’ndan Genel Merkez’e gönderilen dosyalar arasında tartışılan ihaleler dışında bazı çevrelere rant sağlandığı iddia edilen imar uygulamalarının da yer aldığı belirtildi. Bu arada 21/B kapsamındaki ihaleler konusunda Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusu yapıldığı ifade edildi.

CHP Genel Merkezi, AK Partili belediyeleri, adrese teslim Kamu İhaleleri’nde rekabet koşularını ortadan kaldıran 21/B yöntemini kullanmakla suçlarken, aynı yöntemin hedefi durumuna düştü. Alınan bilgiye göre, Kuşadası Belediyesi’nin de doğal afetler ve savaş gibi olağanüstü koşullarda uygulanan ve rekabet koşullarını ortadan kaldıran 21/B yöntemi ile milyonlarca liralık hizmet alımı yaptığını ortaya koyan çok sayıda şikayet dosyasının CHP Genel Merkezi’ne iletildiği öğrenildi.

CHP Genel Merkezi’nden edinilen bilgiye göre, Ankara’ya gönderilen şikayet dosyalarından birisini 28 Eylül’deki Çevre Yolu Peyzaj İhalesi ile ilgili ayrıntılar oluşturdu. Davetli firmaların katıldığı ve sadece bir geçerli teklifin sunulduğu hizmet karşılığı Kuşadası Belediyesi’nin 7 milyon 251 bin 046 TL + KDV ödeyeceği vurgulandı. İlk ihalede olduğu gibi kurum tarafından davet edilen katıldığı ve sokak düzenleme işlerini kapsayan 14 Ekim tarihli 2. İhalede de ilkinde olduğu gibi sadece 1 firmanın teklifi geçerli kabul edildi. Belediye bu firmaya da 7 milyon 950 bin 697 TL + KDV hizmet bedeli ödemeyi taahhüt etti.

Toplam tutarı KDV dahil 20 milyon liraya ulaşan bu ihale sırasında rekabet koşulları oluşmadığı ve Kuşadası Belediyesi’nin milyonlarca lira zarar uğratıldığı iddiaları bazı partili isimler tarafından CHP Genel Merkezi’ne de iletildi. İddialara göre, önceden sıradan şikayetler arasında yer alan şikayet dosyaları, İzmir’in Menemen ve Adana’nın Ceyhan İlçelerinde Belediye Başkanlarının tutuklanmasına neden olan operasyonlar nedeniyle değerlendirilmek üzere yeniden gündeme alındı. Genel Merkez’den alınan bilgiye göre Kuşadası Belediyesi’nin daha önce de bazı müteahhit ve gruplara imar sağladığı yolunda şikayetlerin hedefi olduğu ve bunlarla ilgili dosyalar bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştırıldı. Menemen ve Ceyhan operasyonları yüzünden yerel yönetimler konusundaki hassasiyeti artan CHP üst yönetiminin Kuşadası’nı yakından izleme kararı aldı. Ankara’daki kaynaklar, bu dosyalar konusunda şu an bir girişimde bulunulmasa bile bir dahaki dönemde parti adayının belirlenmesinde kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade ettiler.

Bu arada aynı ihaleler konusunda Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen başvurularda bu ihalelerin usulsüz olduğu ve Belediye Başkanı Ömer Günel ile İhale Komisyonu üyeleri hakkında yasal işlem başlatılması istendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER