© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Belediye Yönetiminde Tepeden Tırnağa Değişim Fırtınası Esiyor!

İlk etapta iki müdürlükte koltuklar el değiştirdi. Hukuk İşleri’ne avukat alımı için ilan verildi, yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü için belirlenen isim ise açıklanmadı.

Kuşadası Belediyesi 2021 yılına yönetim kademesindeki değişimlerle başladı. Emekli olduktan sonra göreve geri çağrılan İnsan Kaynaklar Müdürü İsmail Ekinci ve tartışmalı araç ihalesi yüzünden hedef gösterilen Destek Hizmetleri Müdürü Serkan Özen koltuklarını kaybederken Hukuk İşleri Müdürü Huri Yürekli konusunda bir açıklama yapılmadan, birime 2 yeni avukat alınması için ilan verildi. Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü için arayışların tamamlandığı belirtildi ancak koltuğa oturacak isim henüz açıklanmadı. Belediye’de en büyük sürpriz ise Başkan Ömer Günel ile Meclis Üyesi Volkan alkış arasında başlayan gerilim oldu. İddialara göre seçim döneminden bu yana aralarından su sızmayan ikili arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

Kuşadası Belediyesi’nden emekli olduktan sonra göreve geri döndürülen İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Ekinci, değişim sırasında koltuğu bırakan ilk isim oldu. Ekinci’nin yerine bazı meclis üyelerinin ısrarı ile aynı birimde çalışan Ahmet Balsak atandı. Belediye yönetiminde ilk sürpriz ise Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde yaşandı. 21B kapsamında yapılan tartışmalı araç ihalesi yüzünden hedef olan birimin başındaki Serkan Özen görevden alınarak yerine İşletme ve İştirakler Müdürlüğü görevini sürdüren emekli subay Ethem Kerim getirildi. Kerim’in yeni bir atama gerçekleştirilinceye kadar iki birimin de müdürlüğünü üstleneceği ifade edildi.

Belediye içinde bir başka gelişme ise Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde ortaya çıktı. Ayrıldığı yargı mensubu eşi Mehmet Kocatürkmen FETÖ üyeliği nedeniyle meslekten ihraç edilen Hukuk İşleri Müdürü Huri Yürekli koltuğunu korurken, birime 2 hukukçu alınması kararlaştırıldı ve bunun için ilana çıkıldı. Hakkında devam eden bir soruşturma bulunduğu ve görevi bırakmasının an meselesi olduğu iddia edilen Huri Yürekli’nin koltuğuna, yeni göreve başlatılacak hukukçulardan birinin oturtulacağı savunuldu.

Bu arada yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne yapılan atama konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Alınan bilgiye göre, yeni birimin başına geçecek isim belirlendi ancak bazı özel nedenlerden ötürü açıklama ertelendi. Açıklamanın, başka bir kurumun kadrosunda bulunan yeni müdürün atama işlemlerinin henüz tamamlanmayışı nedeniyle ertelendiği ifade edildi.

VOLKAN ALKIŞ BİLMECESİ! 

Kuşadası Belediyesi koridorlarında, seçim sürecinden itibaren Belediye Başkanı Ömer Günel’in en yakınındaki isimlerden biri olan eski İyi Partili Volkan Alkış’ın gözden düştüğü iddiaları dolaşmaya başladı. Bir ayı aşkın süredir Günel’le arasında soğuk rüzgarlar estiği belirtilen Alkış’ın bu durumdan rahatsız olduğu ve bu durumu yakın çevresiyle paylaştığı konuşuluyor. Yaklaşık 2 yıldır aralarından su sızmayan ikili arasındaki kopmaya neden olarak Alkış’ın bazı konularda Günel’i hayal kırıklığına uğratması gösteriliyor. Fakat hayal kırıklığı olarak değerlendirilen konularla ilgili bilgi sızdırılmıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER