© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Bayram Tatili İçin En Çok Talep Ege'den Geldi

Turizm sektöründe bayram nedeniyle hareketlilik yaşanıyor. Erken rezervasyon yapanlar tatili ucuza getirirken son dakikacılar için değişik fiyat aralıkları öne çıkıyor. Buna göre, bayram tatilinde kıyı bölgelerde tatil yapmak isteyenler 3 yıldızlı otellerde geceliği kişi başına 800 TL’den başlayan fiyatlarla konaklayabilecek. 5 yıldızlı otellerin geceliği ise 2 bin TL’den başlıyor. 1 haftalık villa tutmak isteyenler de 15 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Okulların tatile girmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte iç turizm hareketlendi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tesislerde fiyatların 3 yıldızlılarda 800 TL, 4 yıldızlılarda 1400 TL, 5 yıldızlılarda 2 bin TL ve villalarda 15 bin TL'den başladığını söyledi. Firuz Bağlıkaya, bayram dönemi için beklenen dolulukların destinasyon ve tesis bazlı değiştiğini dile getirdi. Bayram rezervasyonlarında Ege Bölgesi'nde özellikle Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, Çeşme ve Sarıgerme'nin ön plana çıktığı; Akdeniz'de ise Kemer, Alanya, Belek, Lara bölgelerine talep olduğu dile getirildi.

15 MİLYON KİŞİ TATİL YAPACAK
Kurban Bayramı başta hazır giyim, turizm, gıda ve ulaşım olmak üzere birçok sektörde hareketliliğe yol açacak. Bayram tatilinde yaklaşık 15 milyon kişinin seyahat edeceği ifade ediliyor. Tatil döneminde konaklama, yeme-içme ve ulaşım harcamaları için yaklaşık 15 milyar TL’lik bir ekonominin oluşması bekleniyor. Turizm böylece yan sektörleri de besleyerek önemli bir ekonomik canlılık oluşmasını sağlayacak.

TÜM BÖLGELERE YOĞUN İLGİ
Bayram dönemindeki rezervasyonlarda, Ege bölgesinde özellikle Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, öne çıkıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ‘‘Son dakika rezervasyonlarda genellikle yakın bölge tercihleri öne çıkıyor. Bu çerçevede İstanbul bölgesine yakın Sapanca, Assos, Ayvalık; İzmir bölgesine yakın Kuşadası, Çeşme gibi destinasyonlar talep görüyor. Kültür turlarında ise Doğu Karadeniz turları ilgi görüyor’’ değerlendirmesini yaptı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER