© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Aydın "Seçim Atmosferine" Girdi!

Aydın, 2023 Genel Seçimleri’nin atmosferine iyiden iyiye girdi. Efeler diyarı ve ilçeleri, son dönemde başta devletin zirvesi olmak üzere birçok önemli siyasetçiyi ağırladı.

Aydın, yaklaşık 1 yıl kala 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri Seçimleri’nin atmosferine girmeye başladı. Cumhur ve Millet İttifakı olarak 2 blokta birleşen partiler, şimdiden çalışmalarına başladı. Son dönemde Aydın, birçok siyasi partinin Genel Merkez düzeyindeki isimlerini ağırladı.

DEVLETİN ZİRVESİ AYDIN’DA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Söke’de gerçekleştirdiği kağıt fabrikası açılışı ve Efeler’deki mitinginde adeta gövde gösterisi yaptı. Erdoğan ile birlikte devletin zirvesi de Aydın’da mesai yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu eski Başbakan Binali Yıldırım, Aydın programında vatandaşla buluştu.

CHP KUŞADASI’NA ÇIKARMA YAPTI
CHP de son dönemde vites arttıran parti oldu. CHP’li belediye başkanları Kuşadası’na geçtiğimiz hafta adeta çıkarma yaptı. Büyükşehir belediye başkanlarının toplantısına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş katıldı.

İYİ PARTİ AYDIN’I BOŞ BIRAKMADI
Aydın’da 2019 Yerel Seçimleri’nde Türkiye genelinde en yüksek oylardan birini alan ve 2 belediye kazanan İYİ Parti de Genel Merkez düzeyindeki isimleri ağırladı. Partinin bir numarası Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, eski Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Müsavat Dervişoğlu gibi ağır toplar, Nazilli, Efeler ve İncirliova’daki programlarda yer aldı.

BİR HAMLE DE DP’DEN
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise geçtiğimiz hafta içerisinde Nazilli’de 9’ncu Cumhurbaşkanı Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel’in adının verildiği parkın açılışına katıldı.

HDP BOŞ DURMADI
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Kuşadası'na gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Aydın İl Başkanı Aysel Batyar Önsel ile birlikte bir takım ziyaretlerde bulunmuş ardından Kuşadası sokaklarında çoğunluğu kendi partili esnaflarıyla bir araya gelmişti. Bu yıl Nevruz kutlamalarında Efeler'de düzenlenen mitingde ise HDP İzmir milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü vatandaşa seslendi. PKK terör örgütünü simgeleyen renklerin boy gösterdiği kutlamada Kürdistan şarkılı halaylar çekildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER