© Ajans Kuşadası 2020 | Her Hakkı Saklıdır.

Akp'li Gökçe'den, GP'li Milli'ye Sert Tepki!

Başörtüsü kullandığı için AK Parti'de ilçe başkanı yapılmadığını iddia eden Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Suzan Yücel Milli'ye, bir tepki de AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe'den geldi.

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, Gelecek Partisi İl Başkanı Suzan Yücel Milli'nin, 2017 yılında Kuşadası ilçe başkanı olmak için müracaatta bulunduğu ancak başörtüsü kullandığı için ilçe başkanı yapılmadığı yönündeki iddiaları hakkında konuştu. Milli'nin, iddiası hakkında konuşmaya bile gerek olmadığını söyleyen Gökçe, "Böyle saçma bir itham olabilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

"OLDUĞU YERDE KENDİ SİYASETİNİ YAPSIN"

Türkiye'de başörtüsü engelini AK Parti'nin kaldırdığını söyleyen Başkan Gökçe, "Bu parti, başörtüsü yüzünden bir kadını ilçe başkanı yapmamış olabilir mi? Böyle saçma bir itham olabilir mi? Şu anda başörtülü askerlerimiz, polislerimiz, üniversite hocalarımız var. Suzan Milli, çalmadık kapı bırakmadı, en son da da işte Gelecek Partisi'nin İl Başkanı oldu. Olduğu yerde kendi siyasetini yapsın. Öyle sağa sola, AK Parti'ye dil uzatmakla, başörtümden dolayı ilçe başkanı yapılmadım demekle olmaz. Ayıp, bunlar çok yakışıksız şeyler. Çok ayıp" diye konuştu.

NE OLMUŞTU? 

2017 yılında AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı olmak için müracaatta bulunduğunu dile getiren Milli, ortaya çok konuşulacak bir iddia atmıştı. Başkan Milli, "Diğer adaydan daha donanımlı olmama rağmen beni başkan yapmadılar. Neden ilçe başkanı olmadığımı sorduğum zaman, sahil kesiminde başörtülü bir ilçe başkanının partiye zarar vereceğini söylediler. Ben, AK Parti'de, başörtüm yüzünden ilçe başkanı yapılmadım. Başörtüsünü savunarak çok oy kazanan AK Parti, bir kadını başörtüsü kullandığı için ilçe başkanı yapmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Başkanlık müracaatının başörtüsü kullanmasından dolayı kabul edilmemesi üzerine Ankara'dan döner dönmez istifasını yazarak, dönemin Kuşadası İlçe Başkanı merhum Ali Kara'ya verdiğini söyleyen Milli, "Sen ne yapıyorsun? dedi. Ben de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, başörtüsü ile köşke girebiliyor, seminerler verebiliyorsa, ben de başörtüsü ile ilçe başkanı olabilmeliydim. Madem başörtülü olmam partiye zarar veriyor, ben de istifa ediyorum dedim. İstifa etmemin ardından bana MKYK sözü verdiler ama ben kabul etmedim. Amaçları beni susturmak, başka partide aleyhlerinde siyaset yapmamı engellemekti. Şimdi aynısını Seda Sarıbaş'a yapıyorlar. Daha önce parti binasında toplantı yapmasına bile izin vermedikleri kadını şimdi çiçeklerle karşılıyorlar" diyerek AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen'e yüklenmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER